Gazta eta baratxurizko ogi kurruskaria

  • Denbora: 10-15 min
  • Prezioa: 5 € baino gutxiago
  • Errazioak: 4
  • Urte-sasoia: udaberria, uda, udazkena, negua

Nola egiten den

Urratsez urrats

Bi baratxuri-atalak birrintzen ditugu perrexil freskoaren orriekin, sukaldeko robot edo irabiagailu batean. Gurina gehitzen diogu giro-tenperaturan eta tonalitate berde arin bateko krema homogeneo bat osatu arte nahasten dugu.

Mozketa batzuk egiten ditugu erronboaren forman ogi landatarrean edo ogi zabal batean. Erabiltzen badugu baguette bat edo ogi estu bat, bakarrik mozketa transbertsalak egingo ditugu gehiegi ez dadin desmunta ogia.

Lurrindun gurinarekin igurzten ditugu ogian egin ditugun mozketak eta mozzarella gazta birrindua hautseztatzen dugu ogiaren mozketak elkartzen diren lekuan.
5 min sartzen dugu labean 180º C-tara gurina baratxuriarekin urtu dadin eta gaztarekin fusiona dadin.

Labetik ateratzen dugu eta unean bertan aurkezten dugu mahaian, mokau jate beroa izan dadin eta hatzei putz egin beharra eragin dezan pixka bat erretzen duelako.

Osagaiak

4 pertsona

1 ogi landatar edo ogi zabal
2 baratxuri-atal
10 g perrexil orri fresko
80 g gurin
100 g mozarella gazta birrinduta

Komentario dietetikoa

Ogia energia eta karbohidrato iturri bikaina da. Masak burdina, proteinak, kaltzioa, zuntza, potasioa, fosforoa, magnesioa, zinka eta B3, B7, B9 eta K bitaminak ematen ditu. Baratxuriarekin prestatzen da, elikagai bikain bat da nabarmendua A , B1, B2 eta B3, eta E bitaminetan; gainera, karbohidratoak, proteinak, zuntza, potasioa, fosforoa, kaltzioa, burdina eta sodioa dauzka. Honez gai, oso landare aberatsa da selenioan eta germanio organikoan. Mozzarellarekin prestatzen da, jatorri italiarreko gazta fresko mota bat, bufala esne osoarekin egina. B, A, D eta E multzoko bitaminetan, balio biologiko altuko proteinetan, kaltzioan, fosforoan, magnesioan eta burdinan aberatsa den elikagai bat da. Gantz saturatu askoko errezeta bat da eta beraz, oso noizbehinka kontsumitu behar dugu.