Ogi xigortua tomatearekin, mozzarella eta urdaiazpiko iberikoarekin

  • Denbora: 10-15 min
  • Prezioa: 5-10 €
  • Errazioak: 4
  • Urte-sasoia: udaberria, uda, udazkena, negua

Nola egiten den

Urratsez urrats

Arinki txigortu herriko ogi xerra oso meheak.
Tomate freskoa birrintzen dugu eta oliba-olio tanta batzuekin eta gatz apur batekin apailatzen dugu. Ogi txigortu bakoitzean jartzen dugu oliba-olioarekin, gatza eta mozzarella xerratxo batekin apailatutako tomate koilaratxokada bat eta labean sartzen dugu arinki gratina dadin, 3 minutu inguru.

Labetik ateratzen dugu ogi xigortua gazta erdi-deseginarekin, gainean jartzen ditugu urdaiazpiko iberiko xerra mehe batzuk, zatikatutako tipulin zurtoin batzuk eta sarrerako zaporetsua gozatzera!

Osagaiak

4 pertsona

200 g herriko ogi
100 g mozzarella gazta
Tomate heldu fresko 1
80 g urdaiazpiko iberiko
20 ml oliba-olio birjina estra
4 g gatz
4 g tipulin zurtoin

Komentario dietetikoa

Ogia energia- eta karbohidrato-iturri bikaina da, haren masak burdina, proteinak, kaltzioa, zuntza, potasioa, fosforoa, magnesioa, zinka eta bitamina B3, B7, B9 eta K eskaintzen ditu. Mozzarellarekin prestatzen da, jatorri italiarreko gazta freskoaren barietate bat, bufala-esne osotik egina. B, A, D eta E multzoko bitaminetan, balio biologiko altuko proteinetan, kaltzioan, fosforoan, magnesioan eta burdinan aberatsa den elikagai bat da. Urdaiazpiko onduaren presentzia, gehienbat B multzoko bitaminetan eta mineralen barietate handian aberatsa den elikagaia, besteak beste, burdinean, fosforoan, magnesioan eta zinkan. Errezeta elikagarri bat da, baina kalorikoa, kontuan izan behar dena.