Patata entsalada eta tomate lehorrak

  • Denbora: 20-30 min
  • Prezioa: 5 € baino gutxiago
  • Errazioak: 4
  • Urte-sasoia: udaberria, uda, udazkena

Nola egiten den

Urratsez urrats

Zuritu eta patatak ebaki 1 cm-ko lodierako xerra erregularretan gutxi gorabehera. Patatak egosten ditugu uretan eta gatzetan, 15 min-tan irakinaldi suabean, behin egosita, xukatzen ditugu. Erretilu batean gordetzen ditugu.

Oliba-olio kontserbatik xukatutako tomate-lehorrak zatikatzen ditugu eta tipuleta freskoa ere tira meheetan ebakitzen dugu. Laguntzeko saltsa bat prestatzen dugu oliba-olioa, maionesa arina, jogurt koilarakada bat eta Jerezko ozpin pixka bat nahasiz.

Entsalada muntatzen dugu egositako patata oinarri batekin, tomate lehorrarekin eta tipuleta ebakiarekin, eta maionesa arinaren salsarekin eta jogurtarekin apailatzen dugu, albaka freskoaren orri batzuekin eta piperrauts pikantearen eta gozoaren nahaste batekin hautseztatzean amaituko dugu.

Osagaiak

4 pertsona

300 g patata
100 g tomate lehor oliotan
50 g tipuleta freskoa
50 g maionesa arin
125 g jogurt natural
20 ml oliba-olio birjina
5 ml Jerezko ozpina
4 g gatza
4 g piperrauts pikante eta gozo
10 g albaka orri fresko

Komentario dietetikoa

Entsalada bat da patata oinarriarekin, karbohidrato konplexuen dosi garrantzitsua duen elikagai bat da, esaterako: C bitamina, zuntza, potasioa, magnesioa eta kaltzioa. Errezetari tomate lehorra gehitzen diogu, tomate prestaketa honek aldaketaren batzuk sortzen ditu haren osaketa originalean, tomatearen balio kalorikoa handitzen da esanguratsuki, likopenoa, antioxidatzaile boteretsua, ere handitzen da. Berdina gertatzen da potasioarekin, sodioarekin eta magnesioarekin, azken hau kontuan hartu behar da tentsio arterial altua duten kontsumitzaileetan. Deshidratatutako tomateak duen azukre kantitatea ere modu esanguratsuan handitzen da, eta beraz, haren kontsumoa moderatu behar da.